Salsa

Kubai Salsa

„A salsa, az valami büszke, vad és érzéki. Olyan, mint a szerelem túl sok szenvedéllyel…”

(Izzy Sanabria)

Miért érdemes elkezdeni táncolni?

Mozdulatai és alaptartása a test természetességére alapoz, nem kel feszes, megerőltető tartást felvenned és bonyolult mozdulatokat kivitelezni.
A salsa zene pörgös, ritmusos, tele van élettel. Pár alaplépést elsajátítva már végig is táncolhatsz egy egész estés bulit még akkor is, ha soha életünkben nem táncoltál.
Könnyen felismerhető és könnyű ráhangolódni a ritmusra.
Új embereket ismerhetsz meg a tánc által, egy új közösségnek lehetsz a tagja, akik hetente akár többször is keresik a zene és tánc által nyújtott kikapcsolódást.
Frissen megszerzett tánctudásodat, a salsa népszerűségének köszönhetően, hetente akár többször gyakorolatba fektetheted, hetente akár több buli és esemény közül is választhatsz.

Miért fogod szeretni a salsát?

Nem kell hozzá igazából semmi

Nincs szükség felszerelésre, csak te kellesz és a zene.
A tánc mindenkié!
Remek szórakozási lehetőség, hiszen új emberekkel együtt tanulhatsz a kezdetektől.
Az órák hangulata felszabadult, hisz gyakran okoznak majd szórakoztató perceket az első lépések és próbálkozások, de nincs is jobb érzés annál, mint hogy hétről hétre fejlődsz, és egyre jobb leszel a csoportoddal együtt. J

A kubai salsáról bővebben:

A salsa egy világszerte elterjedt (utcai) társastánc. A főként afrikai és latin táncok keverékéből kialakult tánc fejlődése hosszú utat járt be. Népszerűségét a mozdulatok természetessége, a táncban kiélt visámság és egyszerű ritmus adja. A salsát, nevezetesen a kubai salsát a nép táncának is hívják.

A kubai salsát (Casino más néven) köríven táncolják a vonalas salsa (Los Angeles-i/New York-i) viszont áttért már a „vonal” irányú mozgásra. A díszítéseknek, a vezetett karnak és a gyors forgásoknak köszönhetően így a vonalas salsa elegánsabbnak mondható a kubai társához viszonyítva, mely dobott kar mozdulatokon és hajlottabb testtartásban mutatkozik meg. A Los-Angelesi stílus a legfiatalabb irányzatnak mondható.

A salsát kívülről figyelőknek talán érthetetlennek tűnhet, hogy a pár tagjai szabadon mozognak, és díszítenek, de mégis összhangban táncolnak egymással, ezért azt gondolhatják, hogy a táncosok koreográfiát táncolnak.
Koreográfiáról viszont szó sincs, a salsa ugyanis egy rendezetlen összhangja a férifnak és nőnek. Az elsajátított figurák szabad használatával, és stílusok keverésével együtt hihetetlen élményt nyújt részesévé válnunk a kubai salsának.
Ez a hatás kelti bennünk a függetlenség, természetesség és a boldogság érzetét miközben táncoljuk, vagy csak kívülről nézünk más salsát táncolókat.

Salsa tanáraink:

Andi és Zoli

Andi és Zoli

Salsa tanárok

Táncóráink:

Argentin tangó

Argentin tangó

Tánc
Kedd - Debrecen
Bachata

Bachata

Tánc
Hétfő - Mátészalka, Hétfő + Szerda - Nyíregyháza, Kedd - Vásárosnamény, Hétfő+Csütörtök - Debrecen
Kizomba

Kizomba

Tánc
Hétfő + Szerda - Nyíregyháza, Kedd - Vásárosnamény, Szerda + Csütörtök - Debrecen
Kubai salsa

Kubai salsa

Tánc
Hétfő - Debrecen, Csütörtök - Nyíregyháza
Zouk

Zouk

Tánc
Kedd - Debrecen

Euphoria Dance Studio (Táncvilág stúdió)

Táncvilág

Ahol minden a tánc körül forog

Keress minket a közösségi platformokon is!

Rendezvényeink fotózását a K-Art Foto biztosítja.

K-Art Foto - rendezvényfotózás, esküvői fotózás, fotós

Menü