Zouk

A hullámzó brazil lüktetés

Milyen a zouk tánc?

A zouk (ejtsd: zuk) partnerek közötti káprázatos varázslat a táncparketten, ahol a láthatatlan kötelékek játéka jelenik meg. Lendületes, hömpölygő vagy szelíd áramlás, magával ragadó testhullámok, kitáncolt ritmusok, hosszú forgatások és különleges fejmozdulatok jellemzik leginkább. 

3 szóban a zouk: Tumm csik csik 

Ha elkezded a táncot, majd megérted! :) Ezt biztosan milliónyiszor fogod hallani Zolitól és Ritától, a zouk oktatóinktól.

A 2018-as videón Rita és Zoli kedvenc zouk párosa látható, akik őket is elindították ezen a zegzugos úton.

Miért fogod szeretni a zoukot?

Nem kell hozzá igazából semmi

Nincs szükség felszerelésre, csak te kellesz és a zene. Én némi elhivatottság.
A tánc mindenkié!
Remek szórakozási lehetőség, hiszen új emberekkel együtt tanulhatsz a kezdetektől.
Az órák hangulata felszabadult, hisz gyakran okoznak majd szórakoztató perceket az első lépések és próbálkozások, de nincs is jobb érzés annál, mint hogy hétről hétre fejlődsz, és egyre jobb leszel a csoportoddal együtt. Újabb és újabb apró sikerélmények vezetnek egyre nagyzerűbb élmények felé.

A zoukról bővebben:

A zouk az 1990-es években a lambadából kezdett el kialakulni, de érdekes módon hatással volt rá pl. a harcművészethez köthető capoeira is. Napjainkra több irányzat is kialakult, de "élő" tánc mivolta miatt most is folyamatosan fejlődik, sőt rengeteg táncfúzió is megjelenik.

Éppen ezért a zouk egyes elemeit más általunk tanított táncstílusokban is tudod alkalmazni (pl. kizomba, bachata, salsa). Sőt ha tanultál már nálunk kizombát, bachatát vagy salsát biztosan rádöbbensz néhány ismerős mozdulatra. Nem véletlen, hiszen ahogy említettük fentebb, a zoukot mostanság seregnyi hatás éri, viszont más táncstílusokhoz is hozzátesz.  Táncos bulijainkban rendszerint hallhatsz kifejezetten zouk dalokat vagy zoukkolható zenéket, így mindig lesz lehetőséged valódi körülmények között is gyakorolni ezt a csodálatos táncot.

Köszönjük, hogy megtaláltál minket, igazi úttörő lehetsz Te is! Tudtad, hogy a zouk magyarországi újdonsága miatt csak Budapesten és nálunk Debrecenben vannak működő csoportok? Nagyszerű hír, hogy kifejezetten zouk fesztivál (Zouk Fever Budapest Fesztivál, mini zouk fesztivál) és kapcsolódó egyéb események (mini workshopok) is egyre inkább megjelennek hazánkban is.

Nem árulunk zsákbamacskát: A zouk sokszor ugyan nehéz kihívás tud lenni, de leírhatatlan érzéseket és élményeket élhetsz át tanulás és tánc közben. Mi végig segítünk a tanulás rögös útján, és közben egy fantasztikus közösség tagjává is válhatsz. Nem baj, ha nincsen előképzettséged, az órára csupán magadat és kényelmes váltócipőt, ruházatot hozz!

Várunk szeretettel kezdő/középhaladó/haladó zouk csoportjainkban!

Rita & Zoli

Zouk tanáraink

Rita és Zoli

zouk tanárok

További táncstílusok

Argentin tangó

Argentin tangó

Tánc
Kedd - Debrecen
Bachata

Bachata

Tánc
Hétfő - Mátészalka, Hétfő + Szerda - Nyíregyháza, Kedd - Vásárosnamény, Hétfő+Csütörtök - Debrecen
Kizomba

Kizomba

Tánc
Hétfő + Szerda - Nyíregyháza, Kedd - Vásárosnamény, Szerda + Csütörtök - Debrecen
Kubai salsa

Kubai salsa

Tánc
Hétfő - Debrecen, Csütörtök - Nyíregyháza
Zouk

Zouk

Tánc
Kedd - Debrecen

Euphoria Dance Studio (Táncvilág stúdió)

Táncvilág

Ahol minden a tánc körül forog

Keress minket a közösségi platformokon is!

Rendezvényeink fotózását a K-Art Foto biztosítja.

K-Art Foto - rendezvényfotózás, esküvői fotózás, fotós

Menü