Tanáraink

Anikó és Gabi

Tapasztalat: 2

E-mail: info@tanc-vilag.hu

salsa
Bachata
Kizomba
Anikó és Gabi

Anikó (Szalkai Anikó):

A tánc és a zene már gyerekkoromban elkezdett érdekelni, ezért 7 éves koromtól kezdve zeneiskolába jártam, közben belekóstoltam a társastáncok világába is, amely azonnal magával ragadott, ám állandó táncpartner híján inkább más sportot választottam.
Az úszás, majd később a triatlon után viszont még mindig úgy éreztem, hogy valami hiányzik az életemből.

Mindig vonzódtam a latin-amerikai kultúrához, filmekhez. Először csak azon kaptam magam, hogy tetszenek a filmek alatt hallható betétdalok, melyek tele voltak hangszerrel, boldogságot, energiát, rengeteg érzelmet árasztottak. Sokáig csak hallgattam magamban a reggaeton és salsa zenéket, majd egyszer rábukkantam egy kubai salsa videóra, ahol két fiatal az utcán táncolt. Jókedv, lazaság, életszeretet áradt belőlük.
Akkor elhatároztam, hogy ezt akarom érezni én is, így akarok táncolni én is. Ez több, mint öt éve volt, de a szerelmem a kubai salsa, majd később a bachata iránt azóta is töretlen.

Miért kezdtem el tanítani?

Imádok a táncról beszélni, tanítani másokat, látni, ahogy fejlődnek és mindeközben pedig fejleszteni önmagamat is.

Mivel számtalan szabadidős elfoglaltságot kipróbáltam és rengeteg csoport tagja voltam életem során észrevettem, hogy a tánc volt közülük az egyetlen olyan hobbi, mely által pillanatok alatt barátságok szövődtek. Hiszen miközben a másik emberrel táncolsz, egy „nyitott könyv” vagy, önmagadat adhatod, akarva-akaratlanul hamar megismerik az emberek az igazi lényed. A tánc számomra már rég nem csak egy sport, hanem egy örökké tartó szerelem és szeretném, ha ezt az érzést megtapasztalnák mások is. 

Gabi (László Gábor):

Szeretek jó beszélgetésbe keveredni szavak nélkül…

Miért?

24 éves koromig gyakran találtam magam a táncparketten, legtöbbször akaratom ellenére. Bármennyire is próbáltam, nem tudtam mit kezdeni a “csak engedd el magad és táncolj” baráti jó tanáccsal.
Ekkor iratkoztam be az első táncórámra, azóta teljesen magával ragadott ez a világ. Később rájöttem, hogy én nem az “előbb táncol, mint jár” csoportba tartozom, először ismernem kell a lépéseket, hogy magamévá formáljam a táncot és teljesen el tudjam engedni magam.

Mivel kezdődött?

2008 -ban kezdődött minden a latin táncok világával, samba, rumba, cha cha, jive és folytatódott egy évig, amíg bele nem szerettem a kubai salsába (casino).

2009 - elején már be is iratkoztam az első kubai salsa órámra, azóta is imádom és nagy megtiszteltetés, hogy 2018 óta már oktathatom is.

2010 - környékén ismerkedtem meg a bachatával, volt abban nyugati “tradicionális” elvétve modern elemekkel, de az igazi áttörést az jelentette, amikor az utóbbi években rám talált a sensual bachata ;)

2013 - lehetett, amikor az első kizomba kurzusomon vettem részt. Amilyen kihívást jelentett akkor, olyan nagy szerelemmé nőtte ki magát. Itt éreztem először a flow érzését tánc közben és itt is szembesültem először azzal, hogy a kapcsolat és a tánctechnikai alapok milyen fontosak és rájöttem, hogy egy párbeszédhez nem feltétlenül kellenek szavak.

Órák

Yoga for Pregnants

Kizomba

Hétfő + Szerda - Nyíregyháza, Kedd - Vásárosnamény, Szerda - Debrecen

Táncvilág stúdió

Táncvilág

Ahol minden a tánc körül forog

Keress minket a közösségi platformokon is!

Rendezvényeink fotózását a K-Art Foto biztosítja.

K-Art Foto - rendezvényfotózás, esküvői fotózás, fotós

Menü